POLECAMY e-visę ale uwaga – jest ważna tylko przez 30 dni. Jest to wiza jednokrotnego wjazdu (single entry), więc jeśli planujecie wyjechać np. do Laosu albo Kambodży to wasza wiza do Wietnamu straci ważność i trzeba będzie aplikować o nową.

Aplikacja po e-visę: https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/trang-chu-ttdt  Jest to strona rządowa. Podczas aplikacji trzeba wgrać zeskanowaną stronę paszportu i zdjęcie paszportowe.

Wypełnij wszystkie wymagane pola formularza. Upewnij się, że wszystkie dane są poprawne. Pomyłka na tym etapie może kosztować Cię koniecznością ponownego składania aplikacji. Jeżeli podróżujesz z dziećmi kliknij ikonkę plusa przy odpowiednim polu i dodaj informacje na ich temat.

Aplikacja o e-visę kosztuje 25 USD, płatne online. Jest to jedyna opłata i nic więcej nie płacicie już na żadnym przejściu granicznym. Tym samym jest to najtańsza opcja.

Bon Voyage!